Vivian Maier: The Photographer Nanny

publicado en: Actualitat | 0

DESCOBRINT VIVIAN MAIER

Qui va ser

La història de Vivian Maier (1926-2009) és insòlita. Fou una mainadera que en el seu temps lliure feia fotografies del seu entorn. I a més a més, inèdita, se sap molt poc de ella. Nascuda a NY de pare austro-húngar i mare francesa. Va treballar tenint cura dels nens durant quaranta anys i morí en la més absoluta pobresa. Fins i tot, va arribar a viure en el carrer fins que alguns dels nens que ella havia cuidat, es varen fer càrrec de les seves factures i de la seva vivenda.
Les seves dificultats econòmiques varen fer que anés acumulant en un armari els negatius que anava fotografiant.

Vivian Maier | Self Portrait
Captura de pantalla

La Maloof Collection

El tresor que Jonh Maloof, un cineasta i fotògraf americà, va descobrir en l’any 2007 va ser de més de 100.000 negatius en blanc i negre, en color, filmacions i àudios. Maloof, a partir d’aquest descobriment ha anat revelant els negatius i les pel·lícules que Vivian va deixar, encara en queden de inèdits, i intentant reconstruir la història de Vivien Maier tot posant-se en contacte amb els seu entorn i els antics infants que ella va cuidar. La col·lecció de treballs d’aquest fotògraf sobre Maier es coneguda com la Maloof Collection.

En l’actualitat, la Maloof Collection està completament dedicada a promoure el treball de Vivian Maier i salvaguardar l’arxiu en benefici de les futures generacions.

L’obra

L’obra de Vivian Maier té el nucli central en els carrers dels barris obrers de New York i Chicago durant els 50 i 60 per a on passejava durant el seu temps lliure i a on es trobava amb gent treballadora com ella i a on la seva presència passava inadvertida. A partir de 1965 també va practicar la fotografia en color i les filmacions casolanes.
La tendència com autora vàren ser el món de la infància, els autoretrats i els carrers. Avui en dia es considerada un dels grans noms del Street Photography.

 

Si vols veure la seva obra i més info    clica aquí