Maig del 68 pels fotògrafs del France Soir

publicado en: Actualitat | 0

La revolta dels estudiants de París engega el Maig del 68

Aquest proppassat mes de maig, s'han complert 50 anys de la revolta que ha passat a l'historia com a Maig del 68. Va ser una revolució que no només va afectar a França sino que va tenir un impacte a nivell mundial. Estudiants universitaris, dels liceus i obrers van protagonitzar els fets del Maig del 68 per a protestar en contra d'una societat molt tradicional i conservadora.
El detonant de l'esclat d'aquesta primavera va ser el tancament de la Universitat de Nanterre que ocasionà la intervenció de la policia i el seu desallotjament. A partir d'aquí, a la Universitat de la Sorbona, veterans militats comunistes, professors i estudiants van començar a debatir com tenia que ser la resposta a la intervenció policial i com continuar la revolta començada a Nanterre.
El Maig del 68 va suposar una sèrie de millores per la societat francesa, moltes meys de les que anhelaven els revolucionaris i una sèrie d'icones per a la història. Tothom recordarà a Daniel Cohn Bendit, Dani el Roig i la sovèrbia multitud d'eslògans que varen deixar per a la posteritat: 'Prohibit prohibir', 'Fes l’amor i no la guerra', 'Ens hem d’endurir, sense perdre mai la tendresa' o aquell 'Soyez realistes, demander l'impossible'.

Les fotos més insòlites del Maig del 68

L'exposició del Palau Robert mostra un recull de fotografies realitzades pels fotògrafs de France Soir i que formen part del fons de l'Agència Roger-Viollet. Els fotògrafs que van fer el seguiment de la revolta, enmig de les manifestacions i del carrers agitats eren els avesats als perills i els més aguerrits i es mostren les fotos més insòlites de 19 d'aquells fotògrafs.

Del 10 de juliol a l’11 de setembre de 2018

 Per a més info   Palau Robert

 Recomanació   fins el 26 d'agost es pot combinar amb la visita de l'exposició  ANTONI BERNAD. Nord/Sud/Est/Oest al mateix Palau Robert.

 

Maig del 68
Captura de pantalla. Evénements de mai-juin 1968. Affrontements violents lors des premières émeutes étudiantes au quartier Latin. A l''angle de la rue Saint-Jacques et de la rue Sommerard. Paris (Ve arr.), 6 mai 1968. Photographie de Jacques Boissay et Bernard Charlet. Fonds France-Soir. Bibliothèque historique de la Ville de Paris.