Exposició de Carme García al Arxiu Fotogràfic de Barcelona

publicado en: Actualitat | 0

‘Carme García. Des del terrat’

L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona va inaugurar el 14 de juny l’exposició de la fotògrafa Carme García (Barcelona 1915-2015). Dita exposició reivindica i mostra la trajectòria fotogràfica de la Carme.

Inicis

Carme García es va iniciar en la fotografia just abans de començar la guerra civil espanyola. La seva primera càmera fou, com ella mateixa va explicar en una entrevista a El Periódico, una Baby Kodak de caixa de baquelita que va adquirir per 16 pesetes. La seva intenció era entrar a estudiar a la Llotja, cosa que no va poder ser. Va entrar en l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya i fou amiga de Català Roca i de Miserachs. ella mateixa es revelava les fotografies en la cuina de casa seva per estalviar diners.

Obra

Es considera que va tenir una concepció innovadora de la fotografia. Barcelona és una ciutat de terrats i Carme García va convertir el terrat de casa seva en un mirador des d’on fer fotografies. Fotografiava els altres terrats, a les veines, al carrer. Va ser la Vivian Maier de Barcelona, de deixava de fer fotografies que anava guardant en caixes de sabates.

Va guanyar premis, un del diari Pradva i el premi Lluis Navarro amb una foto feta des de el balcó de casa seva a conseqüència de la gran nevada de 1962.

 

En l’any 2011 va fer donació de la seva obra a l’Arxiu fotogràfic de Barcelona, un total de 9093 fotografies de les que s’exposen en l’actual exposició 300 imatges.

L’exposició es pot visitar fins el 27 d’octubre

Horari: de dilluns a dissabte, de 10 a 19 h. Festius tancat, excepte 23 i 24 de setembre. Entrada lliure.

Per més info  Arxiu Fotogràfic de Barcelona”

 

Carme Garcia
Captura de pantalla