30 Aniversari Grup de Fotografia de Castelldefels Activitats

UN INSTANT EN LA VIDA DE CASTELLDEFELS

¿Què tenen en comú un bibliotecari, un estudiant de Farmàcia i un estudiant d'Econòmiques? Doncs un instant que va succeir ara fa trenta anys en les seves vides i en la vida de Castelldefels. Sí amics, cap el 1988, en l'antiga biblioteca de Can Roca, el aleshores bibliotecari Jordi Navarro i els estudiants Paco Jurado, armat amb la seva Praktica, i Antonio Fernández es van unir en la seva passió per la fotografia. Passió ràpidament compartida amb l'Óscar Garcíaloredo.

Ràpidament es conjuraren. Amb molta voluntat i més il·lusió, van posar la llavor del que uns pocs mesos desprès donaria el seu fruit, el Grup de Fotografia Experimental de Castelldefels.

Trenta anys es diu ràpid, però hi ha hagut molta feina ben feta durant tot aquest temps. Han passat molts aficionats a la fotografia, la col·laboració amb la revista 'Alga', multitud de cursos de fotografia bàsica, de composició, de tècnica fotogràfica, de retrat, de laboratori en blanc i negre, un llibre...

Un llibre, que avui és gaire bé un incunable, 'Un instante en la vida de Castelldefels' (Col·lecció Castelldefels, 1992). Una obra que contenia treballs dels membres del grup distribuïts en dues parts ben diferenciades. La primera, la que dona el títol al llibre, recollia una selecció de fotografies que captaven el pols quotidià de la nostra ciutat. La segona, buscava una via d'expressió per als autors locals que en aquell moment era inexistent.

Les perles de la nostra corona han estat els concursos de fotografia. El GFEC ràpidament en va crear un lligat a la nostra ciutat de Castelldefels i a una de les festivitats més sentides en la nostra terra, Sant Jordi. Així va néixer la primera perla, el Concurs de Fotografia Sant Jordi, que en aquesta proppassada ocasió hem tingut l'orgull de celebrar la seva trentena edició.

L'altra perleta, primer com a Concurs de Fotografia del Parc del Garraf i desprès com a Concurs de Fotografia dels Parcs del Garraf, d’Olèrdola i del Foix i que aquesta tardor celebrarem amb molt orgull també, la seva vint-i-quatrena edició. Totes unes fites. Molt satisfets.

El camí no té aturador, continua i en volem més, volem festejar-ne uns altres trenta amb molta, molta fotografia i moltes fotos, fotos, fotos. Que perduri el conjur. Que perdurin els instants en la vida de Castelldefels.

El Grup de Fotografia Experimental de Castelldefels

Vàrem commemorar aquesta fita amb una exposició fotogràfica a l'espai Margarida Xirgo de la Biblioteca de Castelldefels amb fotografies de Lara Jurado, Josep Alemany, Francisco Jurado, Fernando Lorza, Antonio Carracedo, Ramón Josa, Óscar Garcíaloredo, Jordi Navarro, Xavier Bou e Inés González.

Concurs de Fotografia de Sant Jordi

El Grup de Fotografia de Castelldefels organitza anualment i en col·laboració amb l'Ajuntament de Castelldefels, el Concurs de Fotografia de Sant Jordi. El concurs està dotat amb premis en metàl·lic i consta de dues modalitats:

  1. Modalitat en Blanc i Negre oberta a tots els amants de la fotografia amb residència a l'estat espanyol. Està dotat amb un primer, segon i tercer premis.
  2. Modalitat en Color per a tots els residents a Castelldefels i dotat amb un primer premi i dos accèssits.

Si vols veure bases de l'última edició → Bases Concurs Fotografia Sant Jordi 2018

Concurs de Fotografia 'Viu el Parc'

El Grup de Fotografia de Castelldefels també organitza anualment i en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, el Concurs de Fotografia dels Parcs del Garraf, d'Òlèrdola i del Foix. El concurs està dotat amb premis en metàl·lic. S’estableixen dues modalitats temàtiques:

  1. Qualsevol aspecte del Parc del Garraf, del Parc d’Olèrdola o del Parc del Foix.
  2. Qualsevol instantània dels actes de la Festa Major del Parc que se celebra al castell d’Olèrdola.

Si vols veure bases del XXIV Concurs de Fotografia dels Parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix Bases Viu el Parc 2018

XXIV Concurs de Fotografia dels Parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix Activitats
XXIV Concurs dels Parcs